Mitt drømmedrivhus

Jeg elsker å lage mat og har i den senere tid blitt mer og mer opptatt av gode råvarer. De skal både smake og være sunne. Så hvorfor ikke dyrke endel av råvarene selv?

I Spania har vi både appelsin og sitrontre som vi spiser fra. Men hjemme i Tønsberg dyrker vi lite selv. Vi satte derfor opp et drivhus på ønskelisten!

Jakten på det riktige drivhuset
Vi begynte jakten på Internett etter drivhus. Det finnes mange leverandører der ute, og for oss uerfarne er det vanskelig å vite hva vi skal se etter. Vi tok oss derfor en tur på Plantasjen og Gjennestad. På Plantasjen var utvalget og kompetansen så som så. Men hos Gjennestad møte vi et hyggelig gartner ved navn Harald. Han kunne faget sitt og viste oss de ulike drivhus de hadde. Vi snakket om drivhus i langt over en time. Etterpå kom vi ut med et drivhus som kunne passe til oss mht størrelse, pris og design. Etter noen runder kjøpte vi drivhuset.

Vi bestemte oss for å sette opp drivhuset hos min mormor. Hun har god plass til det, og da får jeg også besøkt henne veldig ofte. Det er 2 fluer i ett smekk det!

Montering
Pappa var motivert for å kjøpe drivhus, men selv for han så var dette et omfattende prosjekt. Det er mange deler og skruer. Men igjen var Harald i Gjennestad ute med et godt tips; De samarbeidet med en snekker som hadde vært på kurs i hvordan man skulle montere drivhus. Vi ringte så snekkeren som heter Bjørn Gustav. Han viste seg å være en veldig hyggelig og dyktig kar. Han kom samme dag som vi ringte, da han så gjerne ville hjelpe meg i gang sa han. Kjekt! Han hjalp meg og pappe veldig og på kort tid var både fundament og vegger klart! Han gav oss så noen gode tips for videre montering, som hjalp oss godt. Vi kunne bruke ham mer, men ønsket nå å prøve oss selv. Ved å bruke både monteringsveiledning og noen videoer lagt ut på nettsiden, så klarte vi å sette det opp! Pappa ble litt stolt etterpå ;-)

Min pappa pleier å si «Hvorfor skal jeg spise tomater som selv ikke larver vil spise?». Med dette utsagnet mener han at de tomater vi kjøper i butikken, ofte er sprøytet så mye at f.eks larver ikke en gang vil spise det. Men vi mennesker skal altså spise det. Men håpet er at vi nå fra neste sesong av (2017) kan dyrke og spise langt mer mat enn før. Vi gleder oss!

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)