Søtpotet suppe

– Nå har vi spist for mye kjøtt i jula! Det hadde vært deilig med suppe!.. sier mamma. Og da var det bare å begynne og lage.

Kos deg med denne nydelige suppen ! ♥

Ingredienser 4-5 personer

  • 800 g søtpotet, i biter
  • 400 g gulrøtter, i biter
  • 2 bokser kokosmelk (4 dl), fet type
  • 4 sjalottløk, hakket
  • 4 hvitløksfedd, hakket
  • 4 ts revet frisk ingefær
  • ca. 2 rød chili, finhakket
  • 4-5 ts rød curripasta
  • 10 dl kylling- eller grønnsakskraft (evt. buljong eller utblandet fond)
  • 1 lime, saften
  • Noen friske korianderblader til pynt.

Slik gjør du:

  1. Først kan du skrelle søtpotetene og gulrøttene , skjær opp søtpotetene og gulrøttene i like store biter. Gjør det samme med løken, hvitløken, chilien og ingefæren , slik at du har det klart før du starter med og lage denne nydelige suppen!..
  2. Ha ca. 2 ss av kokosfettet (det øverste, faste laget i som er i kokosmelkboksen) i en stor gryte og la det smelte (ha platen på middels høy varme.) Jeg brukte en ganske dyr kokosmelk for å få en best mulig smak på suppen. Hvis du velger å benytte en billigere kokosmelk , må du erstatte det øverste laget med en nøytral matolje. Tilsett løken og la det frese et par minutter, du må virkelig høre at det freser!! Ikke slemt ment!.. Nå kan du tilsette hvitløken, chilien og den ferske ingefæren.
  3. La det også frese i ca. 1 minutt før du tilsetter curripastaen. La det surre i litt mindere enn ett minutt.Da kan du tilsette søtpotetene, gulrøttene og resten av kokosmelken. Da kan du eventuelt ha oppi buljongen. La grønnsakene koke i ca. 25 minutter, til de er møre og fine! Da kan du enten knuse suppen til en purre , eller droppe stavmikser! Jeg droppet stavmikser for jeg liker best suppe !
  4. For og få suppen til og bli litt mer mettene så kan du ha foreksempel : sprøstekte baconbiter og chorizopølsebiter, grovbrød, loff eller nybakt foccatia.

Jeg har blitt inspirert av en rett på Trinesmatblogg når jeg lagde denne suppen.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *