Marengs med jordbærkrem

Mmmm…. Av og til , når jeg vil kose meg litt ekstra, lager jeg denne marengs godbiten! Pluss at den er bitte litt sunn i tillegg! For den har masse jordbær 🍓 i seg.

Kos deg med denne nydelige desserten!🍷🍾

Ingredienser 4-5 personer

 • 2 eggehviter
 • 115 g strøsukker

Fyll

 • 55 g jordbær
 • 2 ts melis
 • 3 dl krem fløte

Pynt

 • 12 friske jordbær

Slik gjør du

 1. Forvarm stekeovnen på 110 °C. Så må du kle to store stekeplater med bakepapir. Ha deretter eggehvitene i en stor , ren og fettfri bolle. Også må du piske eggehvitene stive! Rør inn ca. halvparten av sukkeret.. Så venter du litt og rører inn resten av sukkeret.
 2. Så kan du fordele marengsmassen i en kakesprøyte med et stort stjernemunnstykke. (Det gjorde ikke jeg, for jeg tok det bare ut med en skje. Men det blir finere med kakesprøyte! )
 3. Nå kan du sprøyte ca. 24  7,5 cm avlange marengser på stekeplatene. Stek dem i ovnen i ca. 50 – 60 min , eller til de er sprøe .. Så kan du avkjøle dem på en rist..
 4. Så kan du begynne og lage fyllet. Ta jordbærene i en blender eller i en kjøkkenmaskin , så kan du kjøre det til alle jordbærene er knuste. Ta de moste jordbærene i en bolle og rør inn all melisen. Ha kremfløten i en egen bolle , og pisk den til krem…….. (Gjerne litt stiv). Rør kremen inn i jordbærblandingen og rør alt godt sammen!
 5. Endelig kan du legge sammen to og to marengser med deilig jordbærkrem imellom. Men husk og skjær 6 av pyntejordbærene i to, du må jo ikke glemme og pynte marengsen på toppen!🍓 Server dem straks med resten av de hele jordbærene ved siden av! Bon appètit ♥
0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
1447 replies

Comments are closed.