Tamahagane kniver

Hei igjen alle sammen! Jeg har fått enda flere produkter som jeg har testet. Nå har jeg vært heldig å teste 3 kniver fra Tamahagane! Det er første gang jeg har prøvd skikkelig proffe kniver! Det var en sann glede :)

Nakirikniven
Jeg tenkte at jeg skal prøve Nakirikniven først. Den jeg testet var 180 mm lang. Denne kniven har 3 lag med rustfrittstål. Håndtaket er lagd av Mikarta. Mikarta er et materiale av lin, og en spesiell type plastikk som presses sammen under et høyt trykk, og høy varme. Denne kniven hører til San Tsubame, som er en egen kniv serie. Denne serien har totalt 17 modeller!

Ifølge beskrivelsen er denne kniven perfekt til å kutte opp grønnsaker.. og det er jeg helt enig i! Fordi den har et så høyt kniv blad, gjør det at kniven har god balanse. Noe som er veldig viktig for en god grønnsakskniv. Håndtaket er veldig behagelig å holde i. Det er ikke glatt og gir et godt grep. Kniven gjør egentlig all jobben, jeg trenger bare å holde håndtaket!

Tomatene er liksom bare luft, kniven kutter seg igjennom tomatene som om de ikke er der. Denne kniven veier 0,5 kg, det er bra. For kniver må ikke være for tunge! Selve designet synes jeg er praktfullt. Det mørke håndtaket passer perfekt til «bulkene» i kniven. Les mer om kniven på kokkensbeste.no

Kokkekniv
Den neste kniven jeg testet, er en kniv som kalles for en kokkekniv. Den er 180mm lang. Denne kniven har også 3 lag med rustfrittstål. Denne kniven hører til også til San Tsubame. På denne modellen er også håndtaket lagd av Mikarta. Denne kniven kalles for en kokkekniv, fordi den fungerer til nesten alt på kjøkkenet, for eksempel hvis du skal arbeide med store kjøttstykker, eller med rotgrønnsaker.

Jeg testet denne kniven med å skjære i noen grønnsaker. Godt verktøy er halve jobben sier pappa. Denne kniven er virkelig en fryd og et godt verktøy på kjøkkenet!

Denne kniven har også et godt håndtak, det er veldig behagelig å holde i. Håndtaket er heller ikke glatt, så det gir derfor et godt grep. Denne kniven veier også 0,5 kg. Les mer om kniven på kokkensbeste.no

Skall kniv
Og sist, men faktisk minst, testet jeg en skall kniv. Den er 120mm. Denne kniven kalles for en skall kniv, fordi den passer til å rense for eksempel skall. Men den passer like bra til å hakke opp små grønnsaker, eller sopper. Når jeg sier smågrønnsaker, mener jeg f.eks cherrytomater, mini gulrøtter, mini agurker, hvitløksfedd, selleri ol.

Denne er også lagd av 3 lag med rustfrittstål! :) Noe som gjør den veldig sterk. Håndtaket sitter godt i hånda, og er behagelig å holde i. Håndtaket er laget av Pakkawood, som er et materiale som er sammenføyd med et plastmateriale under høyt trykk. Det ser ut som tre, men det er det ikke.

Denne kniven hører til San, som er en egen kniv serie. Denne serien har hele 30 modeller! Les mer om kniven på kokkensbeste.no

Alle knivene jeg har testet er kjempe gode, og veldig skarpe. Et godt eksempel er når jeg skulle kutte opp en potet. Til vanlig må jeg bruke litt krefter får å komme igjennom… men med disse knivene føles det ut som om jeg kutter ren luft! Jeg bruker ingen krefter!!

Jeg elsker alle knivene, å anbefaler alle sammen! De er behagelige å holde, lette å slipe, god balanse, og selvfølgelig et praktfull design! Hvis du er interessert i knivene og vil spare litt på innkjøpet, så bruk rabattkoden «sebastian» og spar 10% på kokkensbeste.no

Jeg lagde også en liten video hvor du kan se knivene, samt en fantastisk knivsliper fra Tamahagane.

 

3/5 (1 Review)
0/5 (0 Reviews)
55 replies

Comments are closed.