Horn

Nå har jeg begynt å lage spennende mat i matboksene til familien min.. Det er gøy! Så i dag, lagde jeg deilige horn!  Smakte selvfølgelig på de nybakte til kvelds! Liker du horn? Det er bra!.. Så da er det bare å begynne å bake. Dette blir ca. 15-20 horn ….. Jeg tok noen uten fyll. Smaker jo deilig med annet pålegg også;)

Kos deg! ♥

Ingredienser ( 6 personer )

  • 5 dl helmelk
  • 1 pakke fersk gjær
  • 1.5 ts salt
  • 150 g meierismør
  • 1.5 l hvetemel
  • 225 g baconstekt i biter
  • 225 g revet ost
  • 1 egg til pensling

Slik gjør du

  1. Stek baconterningene.
  2. Ha hvetemel og salt i en bolle.
    Smelt smøret på lav varme og bland inn i melken. Smuldre gjæren i melken og rør den med en gaffel til den blir jevn.
  3. Hell blandingen i melet og elt godt med hendene til deigen ser fin ut.
  4. 
La deigen heve på et lunt sted i 40 minutter.
    Ha deigen ut på en benk (hvis deigen er klissete, bruk litt mel). Del deigen i to emner og kjevle ut to store rundinger. Del hver runding i ca. 8-10 pizzatrekanter.
  5. Legg stekt bacon og ost på den tykkeste enden av hvert «pizzastykke». Rull sammen til horn og legg 8-10 stykker på hvert sitt stekebrett dekket med bakepapir. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la etterheve i 35 minutter.
    Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225 grader i 10-13 minutter.

Jeg har funnet inspirasjon på Godt.no !!!

 

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
804 replies

Comments are closed.