Havrekjeks

Dette er ikke bare min yndlings kjeks… Men hele familien! Spesielt kusinen min Sara og lillebror Noah! Disse havrekjeksene er ikke bare gode, men litt sunne også. Håper du også liker dem!.. Havrekjeksene er nydelige med for eksempel brunost!  OBS OBS… Deigen skal stå over natta !!

Kos deg! ♥

Ingredienser ( ca. 8 brett )

  • 1/2 kg sukker
  • 5 egg
  • 1/2 kg meierismør
  • 1/2 kg havregryn ( små lettkokte )
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 kg hvetemel

Slik gjør du

  1. Først kan du blande eggene og sukkeret. Band dette til en deilig eggedosis. ( Bruk kjøkkenmaskin )
  2. Da kan du smelte meierismøret på lav varme. Når smøret har smelta, og har blitt lunka så kan du helle meierismøret oppi en bolle med havregryn. Nå kan du blande dette oppi kjøkkenmaskinen med eggedosisen. Så kan du ta og blande oppi de andre ingrediensene.
  3. Kjør blandingen helt til den er jevn..
  4. La deigen stå i kjøleskapet over natten. Ha plast folie over.
  5. Sett ovnen på 190 grader.
  6. Ta litt og litt av deigen på benken.
  7. Kjevle deigen – helst tynn. Bruk mel hvis den er klissen.
  8. Bruk toppen av et glass (du velger selv størrelsen på kjeksene) og trykk ut sirklene.
  9. Stek kjeksene på bakepapir på stekebrett.
  10. Stek i ca 8-10 minutter.
  11. Avkjøles på rist.
  12. Når de er kalde, kan du legge de i Norgesglass eller kakebokser. Må stå kjølig! (Holder seg da flere uker)

 

 

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
855 replies

Comments are closed.