Kyllingspyd

 

På sommeren er grillen ute på terrassen , og denne retten kan man grille på grillen eller i ovnen. Familien min og jeg elsker kylling. Denne retten pleier jeg å servere på bursdager som for eksempel Pappas bursdag eller Mommo (mormor) eller Bestefar sin.

Hvis et mindre barn skal lage denne retten så burde barnet få hjelp med å kutte opp kyllingen.

Ingredienser – 6 personer

      Marinade

  • 6 kyllingfilet
  • 0,75 ts korianderfrø (eller ferdig malt)
  • 0,75 ts spisskummen frø (eller ferdig malt)
  • 1,5 hvitløksfedd
  • 37,5 g brunt sukker
  • 0,75 cm ingefær
  • 1 ss curry paste
  • 1 boks kokosmelk
  • 1,5 ss fiskesaus
  • litt solsikkeolje

     Peanøttsaus (Doblet)

  • 150 g peanøtter
  • 2 bokser kokosmelk
  • 2 ss currypaste
  • 2-3 ss fiskesaus
  • 85 g brunt sukker
  • Litt solsikkeolje

      Agurksalat

  • Litt vann
  • Litt riseddik
  • 37,5 g sukker
  • 1,5 sjalottløk
  • 0,75 agurk

Slik gjør du:

  1. Stek korianderfrøene og spiskummen frøene i en tørr stekepanne til det lukter godt eller i 1 min.. .Så burde du knuse frøene i en morter, og blande dette sammen med sukker, hvitløk, ingefær, currypaste, kokosmelk og fiske sausen i en bolle. Hell over kyllingbitene i bollen og sett alt i kjøleskapet i to timer. Så må du grille kyllingen på medium varme (kan stekes i ovnen!) Stek dem til de er helt gyldene.
  2. Peanøttsaus
  3. Hakk opp peanøttene med en kniv eller knus den i en morter! Bland alle ingrediensene, rør godt! La sausen små koke i ca. 3 min…Nam, nam!!
  4. Agurksalat
  5. Bland alle ingrediensene. Så kan du sette salaten i kjøleskapet. Du kan godt bruke andre ingredienser også…Bon apètitt♥
0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
1421 replies

Comments are closed.