Bakt egg med avokado

Minst en gang i uka kommer mormor på middag, og da hender det at jeg lukker kjøkken-døra og begynner og lage noen godsaker… På selveste julaften sto jeg opp og begynte og lage julefrokosten! Da lagde jeg litt forskjellig. Men den bakte avokadoen med egg, ble nok den største suksessen spør du meg.

Dagen før handlet Noah, Mommo (mormor), Mamma og jeg inn til disse rettene. Og når Mamma så at det sto avokado på handlelappen, ble hun litt skeptisk…. Men da hun smakte retten var hun ikke skeptisk lenger! Du trenger ikke å like avokado for og like denne retten! Lover!!…..

Ingredienser – 4 personer

  • 2 stykker avokado
  • 4 stykker egg
  • 8 skiver spekeskinke eller bacon
  • 1 bunt vårløk
  • 1 klype havsalt
  • 1 klype pepper

Slik gjør du:

  1. Først kan du dele avokadoene i to og fjerne steinen. Lag gjerne noen ruter og grav helst ut litt av kjøttet så egget får god nok plass.
  2. Så kan du legge avokadoene i en passe stor ildfast form. Pass på at de ligger stødig så de ikke faller under stekinga. Legg gjerne litt sammenrullet folie under. Knekk ett egg i hver avokadohalvdel. Strø på litt salt og pepper, bruk gjerne mandon salt. Stek avokadoeggene på 180 grader i ca. 20 minutter eller til eggehvitene er helt faste. Stek gjerne litt lenger om du ønsker en fast eggeplomme.
  3. Mens avokadoeggene er i ovnen, så burde du steke spekeskinken i en varm tørr panne til de blir spøstekt. Det går såklart an å bruke bacon istedenfor.
  4. Server gjerne avokadoeggene med finhakket vårløk og biter av sprøstekt spekeskinke! Bon appètit♥
0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
1475 replies

Comments are closed.