Arctic Candy

Jeg prøver å holde meg sunn og spiser for tiden ikke noe godteri. Jeg prøver også å spise mat med lite sukker i seg. På vei opp til hytta, stoppet vi på en bensinstasjon for en liten pause. Når jeg gikk inn på bensinstasjonen, så så jeg dem.. Sugarfree Arctic Candy, i en kjempestilig innpakning. De så gode ut, så jeg leste litt på boksen…. Da så jeg det, de var faktisk sukkerfrie! Jippi!

Jeg spurte mamma om vi kunne kjøpe en boks. Hun leste at dropsene er laget av håndplukkede bær i nordiske skoger. Og er sukkerfrie! Så vi kjøpte en boks.. Den med blåbær… Så gikk vi inn i bilen og smakte på de. De var nydelige!! Når vi var på vei hjem fra hytta, så måtte vi stikke innom bensinstasjonen en gang til! Denne gangen kjøpte vi med andre smaker ( tyttebær, krekling + en blåbær til! ) Vi spiste opp hele kreklingboksen!!

Noen dager senere spurte jeg mamma og pappa om vi kunne åpne opp en til boks.. Men de så nei.. Nå i påskeferien skjønte jeg hvorfor. Jeg fikk blant annet en hel boks med de sukkerfrie dropsa i påskeegget! Det fikk Noah (lillebror) også! Selvfølgelig ble vi superglade! Dropsa er mye bedre enn en haug med smågodt!! SÅ JEG ANBEFALER SUGARFREE ARCTIC CANDY MED HELE HJERTET!!

Jeg leste litt mer om dropsene og dette sier produsenten: «Alle de ville bærene nord for polarsirkelen blir mye søtere enn andre bær. De modnes nemlig i sakte tempo gjennom kulde og vind, før midnattsola varmer døgnet rundt. Det blir ekstrembær av ekstremvær. Og disse ekstra søte bærene har de lagd nydelige sukkerfrie drops av!»

Sugar Free Arctic Candy selges i fine bokser og i fine poser. Boksene med bærdrops selges mest på gavemarkeder og tilsvarende steder. Jeg fant jo dem på en bensinstasjon, kanskje de er der når du stikker innom en også! Posene med bærdroppsene selges i noen dagligvare butikker….. for eksempel Meny og noen Sparbutikker. Jeg leste også at Oslo Lufthavn Gardemoen og alle skipene til Hurtigruta også selger dem. De selges til og med på en Coop butikk på Svalbard. Kuuult!

Arctic Candy
Jeg sjekket videre og fant denne infoen om de ulike bærene:

Blåbær (Vaccinium myrtillus)
Blåbær tilhører lyng familien og har lange tradisjoner for å bli brukt både som matkilde og som folkemedisin. Blåbær inneholder vitaminer, garvestoffer, frukstsyer og store mengder antioksydanter. Bålbær lyng trives best i tempererte og subartiske soner. Som folkemedisin har den blitt brukt for sukkersyke…

Tyttebær (Fructus Vitis idaeae)
Tyttebær er kjent for sine mange gode egenskaper og har i likhet med blåbær blitt brukt både som matkilde og som folkemedisin. Tyttebær er rik på A og C vitamin. Den er også rik på benzosyre som kan virke konserverende sammen med andre næringsmidler.
Hvis man oversetter tyttebær fra latin kan navnet bli fjelldrue og den er god kjent for sine egenskaper, kanskje mest som forbyggende mot skjørbuk. Både tyttebærene og bladene i kombinasjon gir den beste effekt og da har den blitt brukt som urindrivende, antiseptisk, febernedsettende, sopphemende, revmatisme, gikt og diabetes (blodsukkersenkende)

Multebær (Rubus chamaemorus)
Multer er kjent for sitt svært høye innhold av Vitamin C og benzosyre. Noe som gir god holdbarhet. Planten er svært kresen og krever spesielle vekst betingelse. Den trives best i surt jordsmonn eller myr terreng. Disse bærene med sin høye innhold har også vært brukt som et middel mot skjørbuk. Det har heller ikke vært uvanlig og ha med multer når man skulle sylte andre næringsmidler. Dette grunnet multens høye innhold av benzosyre som fungerer som et svært god konserveringmidel.

Krekling (Empetrum nigerium)
Krekling planten har også en rekke medisinske egenskaper hvor både bærene og urten er blitt brukt. Den er ikke så rik på vitamin C som de andre bærene, men den har svært mye antioksydanter. Denne planten finnes mest i fjellet og i Nord-Norge og har det man kaller for en sirkelpolar utbredelse.

JEG ANBEFALER SUGARFREE ARCTIC CANDY PÅ VEGNE AV HELE FAMILIEN!!!

 

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
2641 replies

Comments are closed.