Rugrundstykker

Liker du rundstykker? Vel det gjør jeg! Så derfor lagde jeg og mamma disse rundstykkene til frokost . Selvfølgelig i helgen. 🍺 Håper at du også liker disse nydelige rundstykkene! For jeg elsket de!😍

Kos deg! ♥

Ingredienser ( 10 rundstykker )

 • 3 dl kaldt vann
 • 5 gram fersk gjær (eller 1 /2 ts tørrgjær)
 • 150 gram sammalt rug, grovmalt
 • 240 gram hvetemel
 • 1 ts salt
 • 1-2 ss honning
 • solsikkekjerner

       Slik gjør du

 1. Først så kan du røre ut gjæren i vannet, nå kan du tilsette alle ingrediensene. Ta gjerne litt solsikkekjerner oppi deigen. Etter det kan du røre deigen sammen med en stor sleiv eller lignende. Deigen er klissete ! Så kan du kle bollen med plast eller sett på et lokk som passer til bollen, la deigen heve i romtemperatur over natten (ca 8 timer men helst lengre).
 2. Nå kan du strø godt med mel på bakebordet eller bakebrettet , og skrap ut deigen. Dra ut deigen slik at den blir sånn ca. rektangulær. Nå kan du brette deigen en gang på langs slik at den ser ut som en deilig ustekt baguett.
 3. Etter det kan du pensle deigen med et knust egg ( rørt ) og strø over solsikkekjerner. La deigen heve på bakebordet i ca 20 – 30 minutter. Sett samtidig ovnen på ca. 275 grader (over- og undervarme) og sett et bakebrett i ovnen (uten bakepapir). Rundstykkene blir best om de stekes på en stekeplate som allerede er oppvarmet. For da blir de deilige og sprøe!
 4. Del deigpølsen i ca. 10 omtrent like store biter. Sett rundstykkene på det varme brettet , og sett brettet umiddelbart inn i ovnen igjen. (For ellers blir ikke runstykkene sprøe i bunn) Da kan du senke temperaturen til 250 grader når du steker de ,og stek rundstykkene ca. midt i ovnen. Stek de i ca. 11-13 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl rundstykkene kald  på rist. Jeg fikk inspirasjon fra Trines matblogg. Bon appètit ! ♥
0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
2189 replies

Comments are closed.