Indisk Butter Chicken

Nammm…. Jeg elsker asiatisk mat! Gjør du? Vel , så bra! For da vil du elske denne retten! Spør du meg er navnet dødskult…. For det høres så kult ut. Eller det syns jeg i alle fall.. Men denne gangen fikk jeg hjelp med retten, for jeg var syk og orket ikke så veldig mye.

Kos deg! ♥

Ingredienser ( 4 personer )

  • 700 g kyllingfilet eller lårfilet
  • 2 dl gresk yoghurt naturell
  • 2 ts ingefær fersk, revet
  • 1 ts hvitløk revet
  •  2ts garam masala
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss olje nøytral smak
  • 3 ss smør smeltet
  • litt salt
  • litt koriander, frisk

          Saus

  • 1 ts hvitløk, revet
  • 1.5 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 1 ss ingefær fersk, revet
  • 1 stk grønn chili, renset og finhakket
  • 2 ts chilipulver eller paprikapulver
  • 1 stk kanelstang
  • 2 ts honning
  • 2 ts sitronsaft
  • 50 g smør
  • 1 dl fløte
  •  litt malt kardemomme

          Slik gjør du

  1. Først kan du dele kyllingen i grove biter. Bland kyllingen sammen med yoghurten, ingefæren, hvitløken, garam masalaen, gurkemeien, chilipulveret og sitronsaften til en deilig kylling marinade.
  2. Nå kan du blande kyllingbitene med marinaden og la det stå og marinere i minst fire timer  ( helst natten over. )
    Etter det kan du varme ovnen til ca. 220 grader. Dekk et stort stekebrett med bakepapir og fordel kyllingbitene utover brettet.
  3. Pensle stykkene med olje og krydre med salt. ( Du bestemmer hvor mye. )
    Snu stykkene etter ca. 10 minutter og stek videre i omtrent ca. fem minutter. Så kan du pensle den stekte kyllingen med smeltet smør.
  4. Strø over litt kardemomme. Varm en kasserolle og fres kardemommefrøene (eller malt kardemomme) og hvitløk i halvparten av smøret til det dufter DEILIG.
    Tilsett tomatene og la det småputre over middels varme i 5-10 minutter. (Kjør gjerne tomatsausen helt glatt i en hurtigmikser og gni sausen gjennom en stor sikt )  ( <– Bare frivilig )
  5. Smelt resten av smøret i kjelen. Tilsett ingefæren, chilien, chilipulveret og kanelstangen. Fres krydderiene et bitte lite minutt under omrøring.
  6. Ha i tomatsausen, kyllingbitene og honning. La det småputre i ca. 10 minutter. Tilsett fløte , og smak deg til med sitronsaft og salt. Dryss gjerne over finhakket frisk koriander. Bon appètit ! ♥
0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
1387 replies

Comments are closed.